Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2020. Szeptember
HKSzeCsPSzoV
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Keresés

Levél a szülőknek

Tisztelt hunyadis Szülők!

 

2020.szeptember 1-jén iskolánkban hagyományos munkarendben, azonban a járványügyi előírásoknak megfelelően kiegészített házirenddel/ eljárásrenddel kezdődik az új tanév.

Az eljárásrenddel kapcsolatos információkról augusztus 31-én, hétfőn tájékoztatjuk  Önöket, gyermekeikkel pedig kedden, az évnyitó után beszélik meg az osztályfőnökeik.

Sajnos a körülményekre való tekintettel, szeptember 1-jén nem tudunk hagyományos, valamennyi hunyadis diákot felsorakoztató évnyitót tartani, azonban semmiképp sem szerettük volna az első osztályosokat megfosztani életük első évnyitó élményétől. Így úgy döntöttünk, hogy ebben a tanévben kizárólag az első és a nyolcadik osztályosoknak tartunk rövid évnyitó ünnepséget, a többi évfolyam diákjai pedig osztálykeretben, az osztálytermükben nyitják meg az új tanévet. Az évnyitó ünnepségen az ünneplőruha (fehér ing/blúz, illetve sötét nadrág/szoknya, Hunyadi nyakkendő) elvárás iskolánkban! Az ünnepélyen csak az elsősök szülei (gyerekenként 1 vagy 2 szülő) vehetnek részt! A rendkívüli helyzet miatt kérem ennek maradéktalan betartását!

A többi hunyadis diák az ünneplő ruha helyett hunyadi pólót viseljen az első tanítási napon!

A gyerekek a tankönyveiket szeptember 1-jén, az osztályfőnökeiktől fogják megkapni.

A koronavírus járvány miatt a szülők nem jöhetnek be az iskolába! Ez alól kivételt képeznek az  1. osztályosok szülei, akik az első héten még az aulában búcsúzhatnak el a gyerekektől.  A járványhelyzet miatt az elsős gyerekeket csak 1 szülő kísérheti be! Kérem, hogy a tisztelt szülők legyenek szívesek maszkot viselni!

Kérjük, hogy a felsős diákok hozzanak magukkal szájmaszkot, melynek használata nem kötelező, de a közösségi területeken javasolt.

Javaslatunk, hogy a gyerekeknél legyen tisztasági csomag, melynek tartalma: kézfertőtlenítő, szappan, papírzsebkendő, papírtörlő, pohár.

A gyerekek általában egész nap a saját osztálytermükben lesznek, így megkérem az osztályok szülői munkaközösségét, hogy legyenek kedvesek segíteni az osztálytermenkénti egy kézfertőtlenítő biztosításában. Természetesen az iskola bejáratánál, a folyosókon, a mellékhelységekben és az ebédlő előtt mi is  elhelyezünk kézfertőtlenítőt ill. szappanokat.

A tanév kezdetével kapcsolatos ügyintézést lehetőség szerint kérjük online  formában intézzék!

Természetesen a nagyon fontos és online nem intézhető esetekre iskolánk titkárságán, minden nap 8.30 és 12 óra között biztosítjuk a személyes ügyintézési lehetőséget is. Itt is kérjük a maszk viselését!

Kérek mindenkit, hogy amíg nincsenek kilépőkártyák, addig az üzenő füzetbe legyenek szívesek beírni, hogy gyermekükért mikor jönnek ill. kik és mikor mehetnek egyedül haza.

 

Nehéz, furcsa tanév vár ránk, de ha együtt tudunk működni, és betartjuk az előírásokat, akkor van esélyünk a fertőzés kialakulásának megelőzésére.

 

Köszönöm türelmüket, a már ismert segítő együttműködésüket. Együtt biztosan megoldjuk!

 

 

                                                                    Üdvözlettel:

 

Bp., 2020. augusztus 27.

                                                                                              Ercsényi Judit

                                                                                             intézményvezető