Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2018. Július
HKSzeCsPSzoV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Keresés

Aulart Galéria

 

 

Iskolánk galériája - az AULART GALÉRIA - 1995-ben jött létre. 
Fenntartója a XIII. ker. Önkormányzat.
A galéria vezetője: Szathmáry József igazgató, festőművész


A galéria alapkoncepciója:

Komplex művészeti iskolánk egyik fő célja tanulóink és látogatóink megismertetése művészeti szempontból értékes, érdekes műalkotásokkal, olyan esztétikai környezet kialakítása, amely segíti életközelbe a műveket, és ily módon művészetbefogadói, alkotói gondolkodásra és az igazi értékek tiszteletére nevelni.
Elsősorban művészeti osztályosaink, és más tanulóink részére is rendszeres bemutatkozási lehetőség biztosítása, kiállítás- megnyitókkal, performance-okkel és más művészeti akciókkal összekötve.


Elsősorban képző,- és iparművészek, fotóművészek alkotásainak bemutatása. Lehetőség biztosítása iskolánk művésztanárainak a bemutatkozásra, kiállításra.
A galéria az eltelt évek alatt több Kossuth, - és Munkácsy - Díjas művész alkotásait mutatta be, teret adva pályájuk kezdetén álló alkotók bemutatásának is. Az Aulart - Galéria fővárosunk mára már elismert és jól ismert galériája. Ennek köszönhetően a kiállításokról hírt adnak a budapesti, kerületi médiák.

Nemzetközi kapcsolatainknak köszönhetően Galériánkban kiállítottak már francia, svéd és japán művészek és gyermekek is.
A galéria 1995-ben épült az iskola főépületét a tornateremmel összekötő bejárati rész elbontásával. Ennek helyén 11méter belmagasságú könnyűszerkezetes kazettás üvegezésű attraktív belső, s külső tér ill. 80 nm alapterületű épület került kialakításra. Ebből az építészeti megoldásból következően nappal a galéria természetes fénnyel jól megvilágított,ezen kívül spotlámpákkal is megvilágítjuk az alkotásokat.

 

 

8.m. vizsga kiállítása

"Mozgó célpont" - című kiállítás

Táncfotók egy koreográfus szemével

5.m. és 6.m. fotó kiállítás

"A bennünk élő költészet"

Horvát nemzetiségi kiállítás

  „Őseink és utódaink”  horvát nemzetiségi kiállítás „Nasi preci i potomci”   Iskolánk hagyományos nemzetiségi kiállításának 6. része következett, amikor a horvát nemzetiségi kiállításra hívtuk meg a zuglói Horvát óvoda, általános iskola, gimnázium és kollégium képviselőit. A kiállítás megnyitóján részt vett Mladen Andrlic úr, Horvátország magyarországi nagykövete és  Maja Rosenzweig-Bájic  ...

"Szinesztézia" - 8.m. félévi vizsga kiállítása

"Ő szín tén(y) " Alsós művészeti kiállítás

"Erdélyben jártunk" című fotókiállítás

"Hónapsoroló" foltvarrott munkák kiállítása

"Ismeretlen - ismerős művek a föld alól"

"Színek szabad játéka" - felsős művészeti osztályosok kiállítása

Hol volt, hol nem volt...

A műsort a 3.m. osztály adta, címe: Az aranyszőrű bárányka.

„Jövőkép a múltba”

2016/2017 tanév

2015/2016 tanév

  1 / 2   > >>