Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

A REX állatotthonban jártunk

Pár héttel ezelőtt az iskola kutya- és macska-tápgyűjtés szervezett, az állatvédelmi 

témahét keretében.

 

 

A tanári előtt volt kihelyezve egy doboz, oda gyűjtöttük az adományokat. Ahogy elmentünk a folyosón láttuk, hogy mindig egyre több és több táp g

yűlik össze: juti-falatok, száraztápok, nedves tápok kisebb és nagyobb kiszerelésekben. Jó volt látni ezt a folyamatot, hogy rengeteg segítő gyerek, tanár egy jó célért dolgozik. Én is vittem egy kisebb és egy nagyobb zsák száraztápot.

Mivel nekem is van egy kutyusom, ezért ez fontos nekem is. Úgy gondolom, hogy nem csak ahhoz állhat ez a téma közel, akinek van kutyája vagy bármilyen házi kedvence.

Amikor elvittük a tápot a menhelyre kaptunk egy körbevezetést, megnézhetünk postagalambtól a cicákig az ott lakó állatokat: bárányt, kecskét, lovat, kivéve a kutyákat. Őket már csak azoknak a látogatóknak engedik megnézni, akik örökbe szeretnének közülük valamelyiket fogadni. Az egyik kiscicát még cumisüvegből etethettük is. Nagyon jó volt. Ezek mellett egy ottani munkatárs beszélt nekünk az állatvédelemről, ekkor rengeteg érdekes dolgot megtudtunk.

Örülök, hogy vannak ilyen emberek, akik dolgoznak ezért és sokat megtesznek azért, hogy jobb legyen az állatoknak.

Remélem minél több ilyen ember lesz.

Szomorú, hogy vannak olyan emberek, akik kirakják az utcára az állataikat.

Bevittük az irodába az adományokat, majd még készítettünk az adományokkal egy jó képet és indultunk vissza az iskolába. Az adományok mennyisége közel 200 kg volt.

Tényleg nagyon jó élmény volt és remélem, sokan követik majd a példánkat. Rendkívül jó érzés volt segíteni az állatokon. Mindenki nagyon kedves volt, nagyon aranyos, az állatokat is beleértve.

  Az élménybeszámolót írta: Szántó Réka 8.a

 

 

 

Képgaléria