Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2021. Április
HKSzeCsPSzoV
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Keresés

Bemutatkozás - leendő elsősöknek

Budapest XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola

 

 

https://youtu.be/LOVcZP7Km34

 

Iskolánk a XIII. kerületben, a Váci út mellett, lakótelepi belső parkok között helyezkedik el. Közel vagyunk a metró Árpád hídi, valamint villamos, autóbuszok és távolsági autóbuszok megállóihoz. Négyszintes, alagsorral rendelkező főépületünkben nagyobb részt felsőseink (5.-8. évfolyam) a B épületben alsósaink tanulnak. Az attraktív megjelenésű épületrészben működik iskolagalériánk, fővárosi szinten is elismert AULART-Galéria. Itt neves képzőművészek és tanulóink részére rendezünk 3 hetente kiállításokat. Örökös ÖKO iskolánkban megtalálható a Menta-kert, a mezítlábas ösvény,az iskolaépületen belül találhatóak a nagy madárkalitkában a pintyek, és egy terráriumban Marcipán, a teknős, őket a hunyadis diákok gondoznak. A sportos élet/egészséges életmód is jelen van a hétköznapjainkban, sikeresen veszünk részt országos szervezésű futóversenyeken, különböző kerületi sportrendezvényeken. A tanév során több projektnapot szervezünk, melyen meghívott külső előadók tartják a rendhagyó tanórákat. Hagyományos iskolai programjaink nagy közkedveltségnek örvendenek: a Hunyadi Mozaik nap, a Hunyadi gála, a  Denevér derby.

A minőségi oktatás érdekében több szaktanteremben folyik az oktatás: rajzstúdió, balett terem, tornaterem, számítástechnika terem, biológia és kémia terem, fejlesztő szoba, könyvtár. Rendelkezünk 10 interaktív táblás tanteremmel, mely a digitális kompetencia fejlesztését szolgálja. A kerületi Fischer Annie Zeneiskola kihelyezett tagozata működik iskolánkban: szolfézs, fuvola, zongora, gitár, klarinét szakon.

Az országos kompetencia-mérési eredmények a fővárosi és az országos átlagot jelentősen meghaladják. Tanítványaink évről évre a kerületi, fővárosi és országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményeket érnek el. Végzős diákjaink továbbtanulási mutatói is elismerésre méltóak.

Iskolánk szellemiségének köszönhetően diákjaink tisztelettudóak, elfogadják az idegen anyanyelvű társaikat, társaiknak segítenek, fogékonyak a művészetek iránt. A tehetséggondozásban hunyadis pedagógusok, a felzárkóztatásban pedagógusaink mellett az utazó gyógypedagógusok is segítenek. Tanulmányaik befejezése után több volt hunyadis diák, mint szülő, gyermekét a mi iskolánkba hozza beíratni.

Osztályaink azonos tanterv alapján haladnak Az angol, mint idegen nyelv az új NAT szerint a 3. osztálytól kerül bevezetésre. Az angolos osztályban már elsőtől tartunk nyelvi órát.

A 2021/2022. tanévben 3 első osztály indítását tervezzük. 

  1.a 1.b 1.m
 Délelőtt   általános tanterv alapján általános tanterv alapján általános tanterv alapján
+ órák

angol nyelv

környezetismeret

angol nyelv

környezetismeret

rajz és vizuális kultúra
Délután  angol tanfolyam választható angol tanfolyam választható művészeti órák

 

Művészeti képzés - délutáni foglalkozások

Alapvető célja a komplex művészeti oktatásban (balett, néptánc, zene, képzőművészet, színjátszás, fotó- és média) rejlő értékek alapján történő személyiségfejlesztés. A képzés alkotó- és előadóművészek bevonásával egész napos rendszerben történik. 1.osztálytól 6. osztályig valamennyi művészeti ággal megismerkednek, majd az utolsó 2 évben fakultatív rendszerben  tudják folytatni a művészeti foglalkozásukat.

Nyitott világ – délutáni nyelvtanfolyam keretében megvalósuló nyelvtanulás

A gyermekek a délutáni idegen nyelvi órákon belül az angol, majd 5. osztálytól olasz vagy orosz anyanyelvi országokhoz kapcsolódó ismeretekkel, kulturális hagyományokkal foglalkoznak nyelvszakos pedagógusaink vezetésével, és angol anyanyelvű oktató időszakos bevonásával.

Természetbarát program - délutáni szakkör

Nagy hangsúlyt kap a környezet közvetlen megfigyelése, a sok kísérletezés és ezek útján történő önálló ismeretszerzés, az ökológiai szemlélet formálása. A tanulást különböző múzeumi órák, az állatkerti foglalkozások, az iskolai kiskert, a madarak gondozása színesíti.

 

Csatolt fájlokban találhatják a hitoktatással kapcsolatos dokumnetumokat, ismertető anyagokat.

Katolikus hittan ismertető video: https://youtu.be/tOubkG0-ddI

A Hit Gyülekezete hit- és erkölcstan oktatásának videó ajánlója: https://youtu.be/wf5abIeeF_U

 

 

Fájlok

Hit_es_erkolcstan_tanterv_Hit_Gyulekezete.pdf (110 KB)
LetöltésMegnyitás
hiterkolcs_A5_2021-02.pdf (4966 KB)
LetöltésMegnyitás
Hunyadi_korzetek_2021.pdf (186 KB)
LetöltésMegnyitás
katolikushittan_honlapra (1).pdf (536 KB)
LetöltésMegnyitás