Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Díjazott tanáraink

Lovasi Ildikó - Rátz Tanár Úr Életműdíj (kémiatanár kategória)

"Hogy ne csak a világhírű tudósok, hanem tanáraik nevét is ismerjük..." - így szól a Rátz Tanár Úr Életműdíj mottója. A díjat azon pedagógusok kapják, akik szakmai munkájukkal, kiemelkedő eredménnyel képzik a jövő tehettségeit, és akik oktatási és tudományos tevékenysége leginkább hatással van a következő nemzedék tudományos elitjének kialakulására.

A díjat a Magyar Természettudományos Oktatásért Alapítvány hozta létre és adományozta iskolánk pedagógusának.

 

Csányi Judit - Hunyadi-díj

Az iskola és gyerekek oktatása, nevelése iránti lelkesedése példamutató. Számos osztályt (művészetis, természetbarát) vezetett és vezet elsőtől negyedikig, és sikeresen készített fel a felsős évekre. Tanóráit barátságos légkör és színes óravezetés jellemzi. Tanítványainak rendszeresen iskolán kívüli programokat szervez, örömmel viszi őket a nyári velencei táborba. Az iskola érdekeit, feladatait sajátjának tekinti, áldozatokat is hoz iskolájáért.

 

Mindkét díjazott kollégánkra jellemző:

"Az hogy az iskola - és benne a tanár - milyen volt, csak jó tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni. A tanár nem is tudja - fogalma sincs -, hogy mikor hat igazán a növendékre, egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal." (Németh László)

 

GRATULÁLUNK!

 

Képgaléria