Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

PÉNZ 7

Pénz 7 (2018. március )

„Hitelekről okosan”

 

Az idei tanév Pénz7 pénzügyi témája az „Okosan a hitelekről”, amely kiemelten fontos ismeretanyag a mindennapi pénzügyek terén.

A program és a szervezők célja, hogy már fiatal korban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot.

A meghirdetett témahéten a diákok együttműködést és felelős problémamegoldást is tanulhatnak, akár önkéntes szakemberek segítségével is. A programra évről évre egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik országszerte: idén már több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja mintegy 15 ezer rendhagyó tanóra keretében vesz részt a programban. Így volt ez a mi iskolánkban is, az osztályfőnöki, a matematikai és a technika-életvitel tanórákon nálunk is  a hitelfelvételről, a lehetőségekről, a lépten nyomon látható/hallható  hirdetésekről is beszéltünk. A témában való eligazodást egy önkéntes banki szakember is segítette.
 
A 2017/2018. tanévben már negyedszer megrendezésre kerülő Pénz7 együttműködő szakmai partnerei − az Emberi Erőforrások Minisztériuma mint projektgazda, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – küldetésüknek tekintik a gazdasági-pénzügyi szemléletformálást, valamint azt, hogy segítséget nyújtsanak a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetekhez, a tudatos felnőtté váláshoz.

Az egyéni és a családi gazdálkodás, a kiegyensúlyozott és stabil pénzügyi helyzet szempontjából a körültekintő, felelős hitelfelvétel az egyik legnagyobb hatású pénzügyi döntés.  Erre már fiatalon is célszerű felkészülni a kapcsolódó fogalmak, mérlegelési szempontok, kockázatok előzetes megismerésével. Ezért lett az idei témahét egyik fókusztémája az „Okosan a hitelekről. Most már többen is ismerjük a THM, a hitelkonstrukció, a kölcsön, a hitel, a kamat, a futamidő, a részletfizetés, törlesztőrészlet, …. fogalmakat, keresztrejtvényt fejtettünk meg, szituációs játékot játszottunk,okosodtunk,  

 

 

Képgaléria