Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Iskolánk

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA

 

 

Iskolánk a XIII. kerületben, a Váci út mellett, lakótelepi belső parkok között helyezkedik el.

Az udvart és épületeinket hatalmas fák és sűrű cserjék övezik. Ezért a város központjához közel, de mégis zöldövezeti hatású környezetben tanulhatnak a gyermekek.  Elérhetőségünk kiemelkedően jó. Közel vagyunk a metró Árpád hídi, valamint villamos, autóbuszok és távolsági autóbuszok megállóihoz. Négyszintes, alagsorral rendelkező főépületünkben nagyobb részt felső tagozatosaink, a B épületben alsósaink tanulnak. 1993-ban iskolánk két épületrésze közé attraktív megjelenésű aulát építettek, komplex művészeti nevelési programunk bemutatására. Ebben a fényben úszó üveg épületrészben működik iskola-galériánk, a ma már fővárosi szinten is elismert AULART-Galéria, amelyben neves képzőművészek és tanulóink részére rendezünk 2-3 hetente kiállításokat. Tantermeink száma: 27. Iskolánkban az engedélyezett csoportbontások felhasználása mellett 100%-os a kihasználtság.

A minőségi oktatás érdekében több szaktanteremben folyik az oktatás: rajzstúdió, balett terem, tornaterem, számítástechnika terem, biológia és kémia terem, több angol nyelvi terem, fejlesztő szoba, könyvtár. Rendelkezünk 10 interaktív táblás tanteremmel, mely a digitális kompetencia fejlesztését szolgálja.

Iskolánkban az oktatás a Nemzeti Alaptanterv szerint történik. Az országos kompetencia-mérési eredmények a fővárosi és az országos átlagot jelentősen meghaladják. Tanítványaink évről évre a kerületi, fővárosi és országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményeket érnek el.

Iskolánk szellemiségének köszönhetően diákjaink tisztelettudóak, társaiknak önzetlenül segítenek.

 

Művészeti képzés

Nyitott világ –
idegen nyelv tanulási program

Természetbarát program

Alapvető célja a komplex művészeti oktatásban (balett, néptánc, zene, képzőművészet, színjátszás, fotó- és média) rejlő értékek alapján történő személyiségfejlesztés. A képzés alkotó-
és előadóművészek bevonásával egész napos rendszerben történik. Holisztikus szemléletű programunk 1. osztálytól 8. osztályig tart.

A gyermekek a délutáni angol nyelvi órákon belül az angol anyanyelvi országokhoz kapcsolódó ismeretekkel, kulturális hagyományokkal, énekkel és vizuális területek angol nyelvű oktatásával is foglalkoznak szakembereink vezetésével, és angol anyanyelvű oktató időszakos bevonásával.

Nagy hangsúlyt kap a környezet közvetlen megfigyelése, a sok kísérletezés és ezek útján történő önálló ismeretszerzés, az ökológiai szemlélet formálása. A tanulást a különböző múzeumi órák, az állatkerti foglalkozások, az iskolai kiskert, a madarak gondozása színesíti.

 

 

2017 szeptemberétől induló osztályaink képzési profiljainak változási jogát fenntartjuk az esetleges törvényi módosítások miatt.

 

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Minőségi nevelési - oktatási intézmény

„Örömteli élmények nélkül nincs igazi megismerés, nincs igazi fejlődés,

a szó legnemesebb értelmében vett tanulás.”

 

www.hunyadialtisk.hu

1138 Budapest, Karikás F.u.3.

  tel.: 3-499-167