Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

„Egyszer volt egy nagy csoda, neve …..”

Kedves Mindenki!

 
82 intézmény 19 100 tanulójával és pedagógusával zajlanak a Mozdulj a klímáért! 2018-as helyi akciói! Nagyon örülünk, hogy idén ismét ilyen szép számban csatlakoztak akciónkhoz!
 
A beszámolók elkészítéshez rövidesen küldjük az információkat, addig is örömmel vesszük, 
 
- ha a megvalósult akciókról fényképet küldenek nekünk emailben (mozduljaklimaert@gmail.com
 
- vagy közzéteszik az események képeit közösségi oldalaikon. Ebben az esetben a fényképhez kapcsoló szövegben kérjük, hogy használják a #mozdulj18 jelzést, hogy megtaláljuk és a KlímavédDVelem
 
(https://www.facebook.com/KlimaveddVelem) közösségi oldalunkon megoszthassuk a képeket!  

 

 

 

„Egyszer volt egy nagy csoda, neve …..”  a mi iskolánkra biztos nem ez a kis vers a jellemző, de csoda azért van nálunk is!

Ma, a tanító nénivel előre megbeszéltek szerint, a különböző osztályok tanulói piros vagy sárga vagy zöld pólóban jöttünk. Reggel már gondoltuk, hogy itt nagy csoda lesz, hisz az udvaron, az aszfalton 2 hatalmas kerek alma rajzát láttuk. Csak azt nem tudtuk elképzelni, hogy lesz ebből piros alma. Nem kellett sokáig várnunk, hisz már az első órában, mire kisütött a nap, mindannyian kimentünk az udvarra. Először csak beálltunk az almarajzba, majd leguggoltunk, behúztuk a fejünket és csak a piros vagy sárga vagy zöld púposodó hátunkat lehetett látni. Balázs bácsi az egyik emeleti ablakból kattogtatta a fényképezőgépet, készítette a fotókat az izgő-mozgó, beszélgetős almákról.

De reggel más csoda is volt! Sok-sok gyerek ma kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával érkezett, de volt aki a gördeszkáját hozta el. Persze ezeket a kedvenc közlekedési eszközeinket az osztályba nem vittük be, letámasztottuk a kerékpártárolóba ill. akik később jöttek, azoknak már csak az alagsori ablakrácsok maradtak. Ahogy előző nap hallottuk, a 3. óra utáni nagyszünetben egy akcióra hívott minket Judit néni: Emeld fel a bicajodat! A szünetben a nagyok is lejöttek, ők is kivették a rollert, kerékpárt. Aki bírta, az felemelte az eszközt- láttam Viki néni, az iskolapszichológus is felemelte a kerékpárját, én csak a görkorcsolyámat emeltem fel. Most is készült néhány fotó erről a közös eseményről. És most jött az igazi nagy csoda! A tanító nénik, a tanár nénik mind azt mondták, hogy most itt az idő, kerekezzünk az udvaron, rollerozhatunk, csak figyeljünk egymásra. Nagyon jó volt!

És mindezt miért csináltuk?

Mint ÖKO iskola, és most már mint örökös ÖKO iskola az idén egy újabb akcióba neveztünk be:

 

„Mozdulj a klímáért!”

 

Az alma (egészséges étkezés) és a bicikli (környezetkímélő utazás) a két fő emblémája az idei kampánynak.

Ez egy több hetes program, a mi akcióhetünk szeptember 21-től október 19-ig tart. A különböző feladatokkal zöld mérföldeket lehet gyűjteni.

Délután amikor jöttek az anyukák, apukák csodálkoztak, hogy milyen sok gyerek rollerozik, és milyen ügyesek a körkorcsolyás lányok, és alig akarunk hazamenni - persze, hisz olyan nagy az udvar,olyan jól lehet itt kerekezni körbe-körbe.

Ez a mai nap nagyon-nagyon jó volt. Remélem lesz még ilyen mozgalmas nap az iskolában, én biztos részt fogok venni, bármilyen hasonló program lesz.

egy hunyadis kisdiák

 

 

 

 

Képgaléria