Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Hunyadi Mozaik

14. Hunyadi Mozaik Nap

 

Már hetekkel a tavaszi szünet kezdete előtti napot többféle irányban elkezdtük szervezni. Kiket hívjunk meg, melyik rendhagyó tanórának lesz nagy sikere, mit javasolnak a gyerekek, melyik szülő ajánlotta fel, hogy szívesen tart élménybeszámolót, a volt hunyadis diákok közül kitől kaptunk bejelentkezést a mozaik napra,……  Április elejére már meg volt az aznapi tanórai sorrendünk, az eddigi több éves tapasztalatok alapján nem volt már sok kérdőjel. Volt olyan,aki évek óta rendszeresen jár hozzánk, volt aki most jött először, volt akinek  végre most jó volt az időpont és örömmel jött.

 Ez a nap egyben a pályaorientációs napunk is, így több iskolabemutató óra is volt. A Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakgimnázium, a kerületi Magyar Hajózási Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Modelliskola, a Raoul Wallenberg Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai és tanárai tartották az órát. Hagyományosan az ásványbemutató, a Madártani Egyesület, a solymász, a hüllő, a süni és a méhész ismeretterjesztő óra közkedvelt volt. Ugyanígy sikeres volt a barlangász, a sportriporter, a természetjáró őrszolgálat, a gémklub, a látássérült, a színész, a finnugor élménybeszámolót tartó előadó órája is. Újdonság volt a Magyar Honvédség bemutatója, és a tenger mélyén filmet forgató operatőr. A kisebbeknek is nagy élmény volt ez a nap, hisz számukra az állatsimogató, a Készenléti Rendőrség kerékpáros ügyességi pályája volt a nagy csalogató.  A lovas rendőrök, a tűzoltók, a rendőrség munkája is felhívta mindannyijuk figyelmét a pontos, felelősségteljes munkavégzésre.

Ez a nap egy színes, óriási forgatag volt, ahol  45 percenként más és más órára tudtak menni a hunyadis diákok és senki sem tartott attól, vajon lesz-e felelés vagy röpdolgozatírás. A folyosón elhangzottak alapján jövőre is hívunk előadókat a gyerekeknek és azért is, hogy egy nap mi pedagógusok is diákként beülhessünk egy-egy tanórára.

 

 

Képgaléria