Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Intézményvezetői tájékoztatás - tantermen kívüli digitális oktatás

Tisztelt hunyadis Szülők!

 

A tegnap kihirdetett kormányrendelet alapján új munkarend (tantermen kívüli digitális oktatás) kerül bevezetésre határozatlan ideig, melynek kidolgozása folyamatban van. Ahogy a pontos információkat megtudjuk, tájékoztatjuk Önöket.

Az új munkarendre való átállás bizonyosan több napot, rengeteg szervezést, és akár indulás utáni újragondolást is fog igénybe venni, ebben türelmüket kérjük.

Az átállásig eltelő időben minden napra ajánljuk a gyakorlást, ismétlést.

Az indokolt esetben történő nem tömeges kiscsoportos gyermekfelügyelet (Operatív Törzs szombati sajtótájékoztató) eljárásrendjére még nem érkezett ajánlás, ebben is megértésükre és támogatásukra számítunk, amíg biztonságos formában nem tudjuk ezt biztosítani. Az étkezéssel kapcsolatos pontos információnk sincs még.

A pontos eljárásrend folyamatosan érkezik, erről igyekszünk naprakészen tájékoztatni Önöket!

Addig is szíves türelmüket kérem a kialakult, számunkra is új helyzet kezelésében.

 

Kedves Szülők, kedves Diákok, kedves Kollégák!

Köszönünk minden ötletet, javaslatot az oktatásunk megoldására, azonban kérek mindenkit, hogy várjon türelemmel a pontos információkra, utasításokra.

 

Kedves Diákok!

HÉTFŐTŐL NE JÖJJETEK ISKOLÁBA! Lesz lehetőség, amikor el tudjátok vinni az iskolában maradt tankönyveket, füzeteket, de kérem, az NE hétfő legyen. A hivatalos felületeken meg fog jelenni, hogy milyen ütemezésbenlehet bejönni az iskolába, hogy elkerüljük a tömeget.

A távoktatáshoz tanáraitokkal megtesszük az előkészületekethétfőn és kedden, mely nem csak a technikából áll, hanem sok egyéb körülmény átgondolásából, szabályok megalkotásából, leírásából. Ezzel tudjuk biztosítani, hogy a tanév érvényes legyen.

A rendhagyó tanítási forma nem tanítási szünetet jelent, hanem egy másfajta tanulást, tanítást. Kérem valamennyi diákunkat, hogy vegyék komolyan ezt az új módszert, és a tanulás otthon is legyen az első feladat. Lesznek új megtanulandó tananyagok, lesznek házi feladatok, gyűjtőmunkák, de mindenhez pontos információt fogunk adni.

Ez a helyzet most a felelős egymásra figyelésről is szól!

  

A hétvégén különösen kérem az alábbiakat minden hunyadistól:

  • figyeljék a kéréseket, tennivalókat, melyet az osztályfőnök fog továbbítani a már eddig is használt fórumokon
  • ügyeljenek arra, hogy a hivatalos felületeinkről érkező információ minden osztálytárshoz eljusson,
  • az iskolavezetésnek, a tanároknak felteendő kérdésekre, javaslatokra az osztályfőnök által megadott vagy az iskolai e-mailt használják, ne a telefont!
  • mérjék fel, hogy a távoktatáshoz rendelkezésre állnak-e ill. megoldható-e, hogy rendelkezésre álljon a technikai feltétel – otthon,
  • készüljetek fel, hogy a héten kijelölt egy MEGADOTT időpontban nagyobb szatyorral bejöttök az iskolába és haza tudjátok vinni a saját eszközeiteket (testnevelés felszerelést, tankönyveket stb.)
  • a megadott időszakon kívül egyeztetés nélkül ne jöjjön senki az iskolába!

Már több alkalommal kiderült, látható volt mások számára is, hogy a hunyadisok közösen sok mindenre képesek, most is ezt szeretnénk kérni - fogjunk össze, segítsünk egymásnak, és így biztos meg tudjuk oldani ezt a rendkívüli helyzetet.

Vigyázzunk egymásra, vigyázzatok magatokra! Köszönöm mindenki segítő együttműködését.

Üdvözlettel: Ercsényi Judit intézményvezető

Budapest, 2020.03.14.