Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Április
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Keresés

Xin Junke (Kevin) 5.m. osztályos tanuló kiállítása

Kedves Vendégeink, Tanáraink, Diákjaink!

 

Különleges nap ez a mai. Szívemnek kedves feladatot kaptam: nagy örömmel nyitom meg osztálytársam, Kevin kiállítását.

2020. szeptember első tanítási napján új osztálytárs lépett be termünk ajtaján. Várakozással vegyes izgalommal vártuk Kevint. Kicsoda Ő? Vajon milyen lesz?

Kevin félénken, mégis magabiztosan érkezett közénk. Hamar beilleszkedett, közvetlen, vicces és barátságos fiú. Akkor azonban még csak nem is sejtettük, hogy ez a jószívű természet milyen nagy kreativitást és tehetséget rejt magában.

Eleinte csak azt vettük észre, hogy Kevin a szünetekben szívesen rajzolgat. Kíváncsian vettük körbe, hogy mivel foglalatoskodik? Egy kicsit félénken mutatta meg a rajzait, amiken mi viszont elámultunk!

Kevin rajzai egy mesebeli, örömteli világba repítenek!

Nézzétek csak meg, érdemes megfigyelni Kevin rajzain a karakterek szemét! Szinte életre kelnek, érezzük amit ők éreznek és érezzük ezáltal Kevin lelkét is. Nem véletlenül mondják, hogy a szem a lélek tükre!

Kedves Kevin! Nézz körbe, műveidet most egy egész iskola csodálhatja. Ebben a pillanatban ezt üzenem Neked: bízz magadban és a tehetségedben, és ne hagyd abba az alkotást! Nagyon büszkék vagyunk Rád!

 

Tóth Maja 5.m.

 

 

Sok szeretettel köszöntök mindenkit, aki megjelent ezen a rendhagyó kiállítás megnyitón.

Külön köszöntöm  a kis művészünket, XIN JUNKE-t vagy  ahogy ti ismeritek, Kevin-t.

Kevin ebben a tanévben érkezett iskolánkba, s már amikor először láttuk, elkápráztatott bennünket a csodaszép festményeivel. Rögtön kiderült, hogy itt a helye a művészeti osztályban.

Amikor végignéztem Kevin képeit, s gondolkoztam, hogy mit mondjak róluk, a következő idézetet találtam:

Egy festmény nem csupán festékből áll. Olyan alkotás, amelyben tetten érhető a művész agya, technikai tudása és érzelmei, és túl ezeken arra szolgál, hogy elmeséljen nekünk valamit, miközben a mi agyunkból is érzelmeket vált ki. A festékből így lesz szépség, így válthat ki belőlünk csodálatot vagy éppen megdöbbenést. A festéket a művész tölti meg élettel, az élmény pedig a befogadóval folytatott kommunikáció révén jön létre.

Nagyon megragadott, ahogy Kevin a színeket használja, s de a grafittal rajzolt képek is nagy hatással voltak rám. Én nem vagyok műértő, sem rajztanár, csak az érzéseimre tudok hagyatkozni. Kevin korát meghazudtoló módon bánik a ceruzával és az ecsettel. S ez nem csak technikai tudás, hanem benne vannak Kevin érzelmei, gondolatai is.

 

A megnyitó elején azt mondtam, hogy rendhagyó kiállítás megnyitóra jöttünk. S hogy miért is rendhagyó ez a kiállítás?

-Rendhagyó, mert ilyen még nem volt iskolánkban, hogy valaki 2 hónapja jár hozzánk, s már önálló kiállítása nyílik.

-Rendhagyó, mert ebben a vírusos helyzetben csak ilyen, zártkörű, családias kiállításmegnyitóra van lehetőségünk. Nincsenek meghívott vendégek, de mégis örülünk, hogy létrejött ez a kiállítás.

-Rendhagyó, mert nem csak én nyitom meg a kiállítást, hanem van egy kis társam is, aki Kevin osztálytársa, Tóth Maja, aki írt Kevinnek erre a különleges napra egy kedves beszédet.

Át is adom neki a szót.

 

 

Képgaléria