Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2023. Október
HKSzeCsPSzoV
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Keresés

Csillagok között jártam

Csillagok közt jártam- modern mese

 

 Az idei nyári szünet is különleges táborosokkalindult a Hunyadiból. Csillagok közt jártak, új csillagképeket fedeztek fel, csillagcsónakot építettek és összeismerkedtek a csillaggyerekekkel. Oh jaj, hirtelen üstökösökkel találtak magukat szembe, de nyugalom, minden jóra fordult és visszatértek a Föld nevű bolygóra, annak is az egyik fontos pontjára a Hunyadi iskola rajzstúdiójába. Ahogy Janikovszky Éva mesekönyveiben olvashattuk „a vendég az, aki ajándékot hoz”, ők is így érkeztek, csillaggömb ajándékokat hoztak magukkal, amit örömmel adtak át szüleiknek a sikeres bemutató előadáson.

 

3022- álomutazás

A hunyadis gyerekek közül egy nagy csoport nagyon-nagyon messzire utazott, képzeletben  a 3022. évbe jutottak el. Elhatározták, hogy megoldást keresnek a földi problémákra: legyen kevesebb hulladék, ha valami hulladék találják meg hogyan lehetne újrahasznosítani, ha újrahasznosítható akkor minél több ember ismerje azt meg. 

 Álom-utazásuk közben új bolygókat fedeztek fel: Aquaworld, Fénylőhő, Felhőbolygó, Tisztaláda, Állbabolygón jártak. Az ottlakókkal közösen futurista machinékat építettek: Víztisztító, Ózonlyukragasztó, Koszelszívó, 3földiszemétszedő, Ételgyártó készült el.  Ezekután együtt visszautaztak a Főldre, ahol már 3022-öt írunk és különleges perszónák népesítették be, akik földi ÖKO problémákat oldanak meg: Lajti, Villanyos, Ventel, Szemétgólem, Állba.

Álmunkból felébredve rájöttekk, hogy a jövőben megoldották a problémákat, de mi van a jelenünkkel? Hogy ne felejtsék el utazásukat, emlékül elkészítették az útikalauzt.

Szeretettel várjuk az utazni vágyókat a tábori kiállításunkra az Aulart Galériában, mely 2022. szeptember 22-én nyílik.

             

 

 

Benkő Csilla Judit és Szilágyi Gyula művésztanárok

az utazás megálmodói és főszervezői

 

 

Képgaléria