Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Keresés

7. nap

7. nap Zenta - Kecskemét

 

A hetedik napon, miután összepakoltunk és megreggeliztünk, egy kicsit szomorúan ugyan, de szép emlékekkel búcsúztunk el a szállásadóinktól, ugyanis ez volt a projekt utolsó napja.
Először „a Délvidék legmagyarabb városánál”, Zentán álltunk meg itt először a Városházát néztük meg. Itt is felmentünk a toronyba, ahol a torony belsejében megtekinthettük a Zentai csata makettjét. Herceg Savoyai Jenő ugyanis 1697-ben seregével itt győzedelmeskedett a törökök hatalmas serege felett. Ez a győzelem a török uralom végéhez, majd a karlócai békéhez vezetett. A torony tetejéről szép kilátás nyílt Zenta városára, idelátszott a csata színhelye is.

Utána a Kézműves Csokoládéműhely finomságait kóstoltuk meg és vásároltunk néhány kisebb ajándékot. Akárcsak idefelé, most is hamar átjutottunk a szerb határon. Budapestig már csak Kecskeméten álltunk meg. Itt megnéztük a felújítás alatt álló Cifra Palotát, a városközpontot, valamint a Tudomány és Technika Házát és a híres kecskeméti zsinagógát.
Ezek után a Budapesti Dagály utcában álltunk meg legközelebb, és ez az utazás végét jelentette. Sajnáltuk, hogy ilyen hamar eltelt ez az augusztusi hét. Megköszönöm a projekt vezetőjének és kísérőtanárainknak, hogy eljuthattunk egy ilyen nagyszerű, végig érdekes programra. Nagyon jó és szép emlékeket szereztünk, és olyan helyeket, embereket ismertünk meg, amelyeket, és akiket soha nem fogok elfelejteni.

 

Képgaléria