Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2022. Január
HKSzeCsPSzoV
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Keresés

7.nap Nagydobrony - Beregszász - Tákos

Tanulói projektnaplók részletei „HATÁRTALANUL!” 2018 Kárpátalja

Készítették: a 7. a oszt. tanulói

 

7.nap

 

Reggel a líceumban kiállítás megnyitón vettünk részt a helybéli diákokkal. Elköszöntünk kedves vendéglátóinktól, majd Beregszász felé vettük utunkat.

 

Beregszász központjában a Bethlen-kastélyt néztük meg, ahol ma a Beregvidéki Múzeum működik. Rengeteg érdekes tárgyat és fényképet láttunk a város történetéből. A városban sétálva láttuk még a régi Tiszti Kaszinót szép szecessziós épületét, a Vérke folyó partját, Szt. István király és Esze Tamás szobrát és a Petőfi szobrot. A határon Beregsuránynál tételes vámvizsgálaton estünk át, ami nem volt rövidebb, mint odafelé az átjutás. Tákoson megállva megtekintettük a „mezítlábas Notre Dame”-ként ismert templomot. Megcsodáltuk a festett kazettás mennyezetet és az eredeti faragott padokat, amely a népi díszítőművészet remeke.
Az egyik hangulatos parasztudvarban finom tejfölös lapcsánkával vártak minket és megnézhettük a híres beregi keresztszemes hímzéseket is. Majd hazafelé indultunk Budapestre.
Társaink nevében is köszönjük, hogy az EMET segítségével részt vehettünk ezen a nagyszerű utazáson. Köszönjük projektvezetőnknek, Kati néninek, hogy alaposan felkészített minket, a rengeteg élményt és a sok érdekes magyarázatot az út során. Kísérőtanárainknak köszönjük, hogy végig nagyon figyeltek ránk az úton. Vendéglátóinknak pedig a kényelmes szállásokat, a nagyszerű ellátást és a sok kedvességet, amivel csoportunkat fogadták.

 

 

 

 

Képgaléria