Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Május
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Keresés

JAM, " Az életre való tudás!"

TOVÁBBI 8 EZER KISDIÁK VESZ RÉSZT
AZ IDEI CITI PÉNZÜGYI OKTATÁSI PROGRAMBAN

 

A program a Citi Alapítvány 85 ezer dolláros adományával folytatódik

 

Budapest. Országszerte további 8 ezer felső tagozatos diák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból abban a 26 általános iskolában, amely részt vesz az idei Citi Pénzügyi Oktatási iskolatámogatási programban, amely a Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország (JAM) Alapítvány közös pénzügyi és gazdasági képességfejlesztő programja 2001 óta.

 

Aftab Ahmed, a Citi Magyarország vezérigazgatója elmondta: „Célunk, hogy inspiráljuk és felkészítsük a 10-14 év közötti kisdiákokat, hogy pénzügyeiket okosan tervezzék és kezeljék most és a jövőben. Mindezt olyan tananyagokkal, illetve gyakorlati példákon keresztül érjük el, amelyekkel segítjük őket a pénzügyi és a gazdasági alapismeretek elsajátításában, és egyben fejlesztjük a pénzügyeik tudatos intézéséhez szükséges készségeiket.”

 

A Citi Magyarország a programhoz csatlakozó iskolák számára korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat tesz elérhetővé a képzés támogatására. Ezekelső sorbana családi költségvetés, a bevételek és költségek, a hitelek és kockázatok, a megtakarítások és befektetések, a kínálat és szükségletek, a piac és verseny koncepcióival ismertetik meg a kisdiákokat, érdekes és interaktív játékokon keresztül. A tananyagokat a Junior Achievement úgy fejlesztette ki, hogy azok igazodjanak a tanulók igényeihez és a korosztály befogadóképességéhez, és egyben tükrözzék a mai magyarországi viszonyokat. Mindemellett folyamatos mentori munka is támogatja az iskolákat a program sikeres megvalósításában.

 

A diákok a tanév végén egy játékos vetélkedő keretében mérhetik össze pénzügyi-gazdasági tudásukat, és tehetik próbára a program során kialakított készségeiket.

 

Az idei 85 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány az elmúlt 13 évben eddig összesen 1,4 millió dollárral támogatta ezt a programot Magyarországon, így 388 iskolában több mint 154 ezer kisdiák tanulhat a modern pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

 

Gergely Orsolya, a JAM ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyon örülünk, hogy a Citi Magyarországgal együttműködve folytathatjuk ezt a sikeres programot. A diákok most még nem is tudják felmérni, hogy nem csupán egy egyszeri ajándékot kaptak. Ez a program sokkal inkább lehetőség a kisdiákoknak arra, hogy olyan ismereteket és készségeket sajátíthassanak el például a tudatos pénzkezelés, a döntéshozatal, a problémamegoldás, a csapatmunka vagy a tárgyalás terén, amelyek nagyban hozzájárulhatnak későbbi sikereikhez. Az elmúlt több mint tíz évben a programhoz csatlakozott intézmények tanulói eredményesen használják a megszerzett „életre való tudást”, ahogyan ezt a szülői és tanári visszajelzések is igazolják.”

 

###

 

A Citi Magyarországról

A Citi Magyarország több mint 27 éve áll az innováció élén a hazai bankpiacon, napjainkban pedig egyedülálló globális bankként szolgálja ki nagyvállalati, kkv- és lakossági ügyfeleit Magyarországon. Világszínvonalú, innovatív termékei és szolgáltatásai közé tartoznak a globális tranzakciós szolgáltatások, a letétkezelés, a vállalati és befektetési banki szolgáltatások, a vállalati hitelek és treasury szolgáltatások, a számlavezetési és befektetési szolgáltatások, a hitelkártyák, a biztosítások és a személyi hitelek. A Citigold üzletágban magasan képzett személyi bankárok nyújtanak privátbanki szolgáltatásokat az erős pénzügyi háttérrel rendelkező ügyfelek számára. A Citi Magyarország többcsatornás értékesítési hálózata bankfiókokból, a Citibank Online internetes banki szolgáltatásból, a 24 órás CitiPhone telefonos ügyfélszolgálatból, valamint az üzletkötőkből áll.

 

További információ: www.citibank.hu | YouTube: www.youtube.com/CitibankMagyarorszag | Facebook: www.facebook.com/CitibankMagyarorszag

 

A Citiről

A Citi vezető globális bankként körülbelül 200 millió lakossági, vállalati, állami és intézményi ügyfelet szolgál ki világszerte több mint 160 országban és közigazgatási területen. A Citi a pénzügyi termékek és szolgáltatások széles skáláját kínálja ügyfelei számára, beleértve a lakossági banki szolgáltatásokat, a hiteleket, a vállalati és a befektetési szolgáltatásokat, az értékpapír-kereskedelmet, illetve a tranzakciós szolgáltatásokat és a vagyonkezelést.

 

További információ: www.citigroup.com | Twitter: @Citi | YouTube: www.youtube.com/citi | Blog: http://new.citi.com | Facebook: www.facebook.com/citi | LinkedIn: www.linkedin.com/company/citi

 

A Citi Alapítványról

A Citi Alapítvány világszerte elkötelezetten támogatja a hátrányos helyzetű egyének és családok gazdasági lehetőségeinek bővítését, illetve a pénzügyi eszközökhöz való hozzáférésüket, hogy segítséget nyújtson életszínvonaluk növeléséhez. A Citi Alapítvány globális támogatási stratégiájában kiemelkedő szerepet kap a mikrofinanszírozás, a vállalkozásfejlesztés, a fiatalok oktatása és önfenntartásra való felkészítése, a pénzügyi oktatás és képzés, valamint a pénzügyi eszközökhöz való hozzáférés biztosítása. A Citi Alapítvány a mikrofinanszírozás, valamint a vállalkozásfejlesztés területén működő partnereivel együtt támogatja a környezetvédelmi programok és innovációk megvalósítását. További információ awww.citifoundation.comcímen található.

 

A Junior Achievement Magyarországról

A Junior Achievement Magyarország (JAM) a Junior AchievementWorldwide tagja, 1993 óta működik Magyarországon. Jelenleg az ország 190 településén több mint 40 ezer diák vesz részt az általuk szervezett és fejlesztett huszonkét gazdasági program valamelyikében. A JAM küldetése, hogy az üzleti élet szereplőivel együttműködve olyan programokat kínáljon a tanulóknak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megismerkedjenek a vállalkozások világával, az üzleti élet alapjaival. Az alapítvány munkatársai bíznak abban, hogy a programokon részt vevő tanulók az üzleti közösség felelős tagjaivá válnak a jövőben. További információ: http://www.ejam.hu/

 

Képgaléria