Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Február
HKSzeCsPSzoV
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29

Keresés

Fővárosi Állatkert örökbefogadott állatai

Kedves természetbarát osztályok!

 

A fenntarthatósági témahéttel és az elmúlt föld napi állatkerti program hatására megfogalmazódott bennem a kérdés:  mit szólnátok egy állatkerti állat örökbefogadásához?

 Jó dolog, hogy büszkék lehettek, hogy van egy saját állatotok az Állatkertben. És milyen jó, ha szüleitekkel amikor ott vagytok, meg tudjátok mutatni ki őés a nevetek is ki lesz írva egy táblácskára.  Sok-sok információt tudtok róla elmondani. És bízom benne, hogy még nagyobb felelősséggel lesztek a többi élőlény felé is. Az is jó, hogy nem nektek kell a napi élelmezéséről gondoskodnotok. És ha ő egy nagyobb testűállat, nem gond a lakhatósága, hisz erről is gondoskodik az Állatkert.

Ha szeretnétek, hogy az örökbefogadást megszervezzünk az osztálynak, akkor kérem, hogy válasszátok ki, melyik állatot szeretnétek! Javaslom, ne olyan legyen, amit már sok-sok nevelőszülőörökbefogadott, legyen  extra a választásotok. Szavazzátok meg az osztályban!

Ha megvan a kiválasztott állat, adjátok le a szavazás eredményét nekem.

Ezután majd azt fogom kérni, hogy előzetesen végezzetek kutatómunkát, melyet egy dekoratív plakáton jelenítsetek meg az osztályteremben. Ezt az iskolavezetőséggel, Gabi nénivel és Éva nénivel közösen értékelni fogjuk és utána elindítjuk az örökbefogadás menetét.

Ügyesek legyetek!

Már előre örülök, milyen sok hunyadis lesz büszke a „saját” állatára a Budapesti Állatkertben.

 

                                                                                                                                      Judit néni

 

Bp., 2022. április 23.

 

Fájlok

Örökbefogadó osztályok.docx (2519 KB)
LetöltésMegnyitás