Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Keresés

GRATULÁLUNK!

Az „Év Fiatal Tudatos Nője” díj nyertese: Tóth Maja 8. osztályos tanuló

Május 16.-án rendezték meg Magyarország első női csúcstalálkozóját, ahol hazánk közéleti-, üzleti- és közismert médiaszemélyiségei gyűltek össze egy közös értékrend alapján, ahol a nők tudatosságra ösztönzése játszotta a főszerepet. Ekkor adták át az "Az Év Tudatos Nője" és "Az Év Fiatal Tudatos Nője" díjakat, olyan kivételes nők és fiatal lányok elismerésére, akik kiemelkedően járulnak hozzá a társadalmi tudatosság növeléséhez, és példát mutatnak a pozitív változások elérésére saját közösségeikben.

A jelöltek között volt Tóth Maja, a XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola 8.m. osztályos tanulója. Maja kitűnő tanulmányi teljesítménye mellett, évek óta felvállaltan népszerűsíti az olvasást a fiatalok körében. Tíz éves kora óta ír könnyed, személyes hangvételű, humoros könyvajánlókat, amelyekkel motiválja, inspirálja kortársait.
Egy neves magyar könyvkiadó érdeklődését is felkeltette, akivel évek óta közösen dolgozik. Maja aktívan részt vesz közéleti eseményeken, gyermekkönyv fesztiválokon, 2021 óta szerepel az Ünnepi Könyvhét rendezvényein.
2021. májusában elindította "Olvasok… és kérdezek" címmel riportsorozatát, amiben az írókat és a gyerekeket hozza közelebb egymáshoz.
2022. júliusában rajzpályázatot hirdetett, közösen Bertóthy Ági illusztrátorral, a cél a gyerekek és a mesekönyv illusztrátorok összekapcsolása.
2022. novemberétől működteti igen nagy sikerrel saját könyvklubját a 13. kerületi Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Házban (vendégei voltak: Szabados Ági, Kemény Kata, Hesna, Ecsédi Orsolya, Zoltán Áron, Fiala Borcsa, Nógrádi Gábor).
2023-ban Maja szervezte meg az 1.„Olvas a Hunyadi” napot, ahol több mint 500 diák és a hunyadis tanárok hozták be kedvenc könyvüket és egyszerre olvasott az egész Hunyadi az iskola udvarán. Az idei évben is készülünk rá, egy verőfényes napon ismét együtt fog olvasni az egész Hunyadi.
Maja számtalan újságcikkben, rádióinterjúban szerepelt, kiadói felkérésekre válaszolva népszerűsítette az olvasást és a kortárs magyar irodalmat.

Ezen érdemek és a jövő nemzedéket tudatosan formáló, nevelő tevékenységének elismeréseként Tóth Maja lett idén az Év Fiatal Tudatos Nője díj nyertese!

Az olvasás népszerűsítéshez iskolatársaid és tanáraid nevében szívből gratulálok!

Melinda néni, osztályfőnököd

 

 

Képgaléria