Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Május
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Keresés

Hegede Balázs „Jó tanuló, jó sportoló”

Hegede Balázs Soma  6.b osztályos hunyadis diák

„Jó tanuló, jó sportoló” díjazott

 

Szüleim 5 éves koromban vittek le először abba az uszodába, ahol korábban a nővérem is megtanult úszni, később pedig versenyzett is. Eleinte csak tanfolyami szinten ismerkedtem az úszással.

Akkoriban még a hideg vízzel volt némi problémám, de mára ezt már megszoktam.

A kezdetektől szerettem ezt a fajta sportot. Az akkori oktatóm látott bennem "némi" tehetséget, ezért megkérdezte, hogy volna-e kedvem ezt komolyabban folytatni. Gondoltam mi történhet, így aztán elkezdtük a közös munkát. Ez annyit jelent, hogy ma már minden hétköznap 1,5 órát úszom. Az iskolai órák után átsétálok a Duna Arénába edzésre. Edzőm Gelencsér András.

Az első "sikerem" egy házi versenyen elért első hely, amiért egy kupát kaptam, s ami a mai napig az egyik legkedvesebb emlékem. 8 éves koromtól vagyok az Iron Swim egyesület leigazolt sportolója, és úgy érzem, egyre jobban szeretek úszni.  

Éles versenyen az első komolyabb sikerem 2021-ben volt egy regionális versenyen 50 m mellúszásban elért I. helyezés. Később már szinte minden versenyen sikerült dobogóra állnom, több úszószámban is. Ami számomra - és általában egy úszó számára - a legnagyobb öröm, hogy szinte minden versenyen sikerül javítanom az eredményeimen.

Az idei évben a Budapesti, az Országos Diák Olimpián, és a korosztályos Cápa Bajnokságon is nagyon jó helyezéseket értem el, ami nagy erőt adott a további mindennapi edzésekhez.

A mai napig szeretek lejárni az uszodába, nemcsak az úszás kedvéért, hanem a jó csapatszellem miatt is.  Számomra az edzések  emiatt sem tűnnek monotonnak.

Legnagyobb álmom, hogy egyszer versenyzőként kijussak az Olimpiára.

 

   Hegede Balázs Soma  6.b osztályos hunyadis diák                     

                                                                      (Hunyadi Mátyás Ált.Isk.)

 

Képgaléria