Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2023. November
HKSzeCsPSzoV
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Keresés

Love story

 

Mit tettem?

Gábornak nagyon tetszett Lilla. Mindketten tizenhat évesek voltak, egy iskolába, de különböző osztályba jártak.

Gábor arra gondolt, hogy nagy házibulit szervez, ahová meghívja évfolyamtársait, köztük Lillát is. Kapóra jött, hogy a szülei a következő hétvégét a telken akarták tölteni. Gábor rögtön közölte, hogy ö sajnos nem tud elutazni, mert sok tanulni valója van. A készülő buliról csak annyit mondott, hogy szombat estére áthívja néhány barátját.

A neheze azonban még hátra volt: hogyan teremtse elő a buli megrendezéséhez szükséges pénzt?

Ráadásul szeretett volna Lilla előtt felvágni, igyekezett minél jobb ételeket és italokat beszerezni. Amikor már minden zsebpénze elfogyott, örült ötletek kavarodtak a fejében: Kölcsönt kér a fukar nagybátyától, eladja bicikliét, elveszi öccse félretett pénzét…

Egész héten azon járt az esze, hogyan szerezhetne pénzt: sikerült is több rosszjegyet begyűjtenie.

Vajon hogyan folytatódik a történet?

Ők így gondolták:

 

… Amikor Lilla megkapta a meghívót, nem tudta, hogy ki Gábor. Barátnőivel elment a buliba, ahol már sokan szórakoztak. Majd amikor már minden sínen volt, Gábor odament Lillához és elkezdtek beszélgetni. Már csak néhányan voltak ott, és amikor épp megtörtént volna az első csók, Gábor  szülei beléptek az ajtón és látták a rendetlenséget, majd mindenkit hazaküldtek. Nem ez volt az első eset, amikor szülei miatt nem sikerült barátnőt szereznie, ezért úgy döntött, hogy szerzetes lesz.

 

Kapitány Kata 8.m

 

Gábor megrendezi a bulit a szülei tudta nélkül és Lillát is meghívja.  A buli közben Gábor megtudja Lilla barátnőjétől, hogy Lillának is tetszik Gábor. Gábor megkéri Lillát, hogy a buli után maradjon még egy kicsit, hogy hadd legyenek kettesben. Miután már mindenki elment, csak Lilla és Gábor maradt, Gábor felajánlotta Lillának, hogy megmutatja a szobáját. Be is mentek, de amikor felértek, meghallották, hogy Gábor szülei megjöttek, mivel rossz idő volt nem volt kedvük sokáig nyaralni.  Gábor gyorsan kiszöktette Lillát a hátsó ajtón, majd odaállt a szülei elé, és azt mondta, hogy ő egyedül csinált ekkora felfordulást, ami a buli után maradt.

 

Gáti Napsugár 8.m

 

Gábor megszervezte a bulit, már minden készen volt, a szülei is elmentek. Hétkor kezdődött, de hét előtt húsz perccel már szinte mindenki ott volt. Gábor zenét kapcsolt be, ennivalót készített. Ezután Lillát kezdte el keresni. Hét óra volt, de Lilla még sehol. Később egy SMS-t kapott Gábor. Lilla írta, az állt benne, hogy nem tud elmenni, mert a szülei dolgoznak, és neki vigyáznia kell a kishúgára. Gábor nagyon letört. A bulin jól érezte magát, de azért szomorú volt. Hétfőn az iskolában látta Lillát. Erőt gyűjtött, odament és randira hívta. Lilla örült és délután elmentek egy fagyizóba.

 

Szilveszter Flóra 8.m