Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Keresés

ÖKO hét

 

Az Öko héten nagyon sok mindent tanultunk. A program-összeállítások tetszettek. A megnyitón a mi osztályunk táncolt (6.m) a Boney M „Don’t kill the world” c. dalára.

Húzni kellett egy cédulát, amiről előadást tartottunk. Nekünk az egészséges táplálkozásról kellett anyagot gyűjteni, ami nagyon jól sikerült. Ezt a feladatot én vállaltam.

Divatbemutatóra is sor került. Ebben a feladatban én nem nagyon vettem részt, inkább a többieket néztem. Az osztálytársaink szerintem nagyon jó és érdekes újrahasznosított tárgyakból állítottak össze ruhákat.

Aki akart, annak öko tárgyat lehetett készíteni. A mi csoportunk egy  „öko-t termő fát” csinált, amit egy nagy flakonból, újságpapírból, kartoncsíkokból és kupakokból állított össze. Kéz- és láblenyomatokat is rajzoltunk, amibe a jövő számára üzenetet írtunk. Utána ki is színeztük.

Volt, amikor egy öko társasjátékot lehetett készíteni néhány embernek, ami szerintem nagyon jól sikerült.

Ezen a héten került sor a papírgyűjtésre is. A mi osztályunk egész jól teljesített. Én minden évben nagyon várom a papírgyűjtést, mert egész félévben gyűjtögetem azokat az újságokat és papírokat, amiket bevihetek majd az iskolába.

Ezen a héten külön dobozban kellett gyűjteni minden osztályban a műanyagot és a papírt. Ez a feladat arra hívta fel a figyelmünket, hogy gyűjtsünk szelektíven. Ez igazán hasznos volt.

Összességében nekem nagyon tetszett ez a hét.

Szerintem nagyon fontos, hogy megőrizzük Földünk és környezetünk tisztaságát.

Hegede Réka 6.m

 

Szerintem az ÖKO hét azért volt nagyon hasznos, mert megtanultuk, hogy hogyan spóroljunk.

Ha a pazarlást így folytatja az emberiség, akkor a Föld meghal. Kihal az emberiség, nem lesz élet a Földön.

A szelektív hulladékgyűjtést én is ajánlom mindenkinek, mert ezzel sok mindent tehetünk a cél érdekében. De ha nincsenek meg a feltételei, akkor van más megoldás. Ne fürödj kádban, hanem zuhanyozz! Zárd el mindig rendesen a csapot! Ne használj fölöslegesen energiát!

Te is tehetsz a Föld megmentéséért!

Drozda Adrienn 6.m

 

A ruhák készítése

Egy óránk volt a ruhák elkészítésére. Én egy kartonövhöz spárgával felkötött citromleves flakont használtam a szoknyához közepén egy két literes üdítős palackkal. Felül egy szemeteszsák volt a pólóm. A sapkám papírzacskóból készült, amit virággal díszítettem. A karkötőm szigetelőszalagos guriga lett.

A ruhakészítés izgalma elszállt belőlem, amikor megláttam a rám szegeződő szempárokat. Fel sem akartam menni a színpadra, de az osztályfőnököm azt mondta, hogy buli lesz, és még milyen igaza volt! Élveztem a fel-alá járkálást a színpadon! Amikor vége lett a bemutatónak, Sebők Flóra beszélt a 6.m ruháiról.

Molnár Kitty 6.m

 

A suli mint ÖKO ház

Ezen a héten, amikor bejöttem az iskolába, úgy éreztem magam, mintha egy ÖKO centrumban lennék!

Ezzel azt szeretném érzékeltetni, hogy a suli kitett magáért. Nem mintha máskor nem, de most nagyon! Volt totó, jópofa feladatok, és a hét zárásaként fergeteges divatbemutatót rendeztek. Ez azért volt jó, mert minden osztály láthatta a másik munkáját: ki mire képes és milyen a fantáziája.

Juhász Kitty 6.m

 

A társasjáték készítésében is kipróbálhattuk, mennyire vagyunk kreatívak. Miközben dolgoztunk, mindenki átérezte azt, hogy jobban kell vigyáznunk a környezetünkre. A csapatmunkát is gyakoroltuk, tudtunk munkamegosztásban dolgozni.

Persze ez a hét egy újabb versenynek számított, de ez csak még jobban hajtott bennünket.

Az is praktikus volt, hogy a papírgyűjtést is erre a hétre hirdették meg. Ez is a környezet védelmére hívta fel a figyelmünket.

Sebők Flóra 6.m