Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2023. Június
HKSzeCsPSzoV
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Keresés

Mestermunkák

 

Benkő Csilla tanárnő irányításával a 8.b osztály tanulói egy pályázatra készítették az alábbi munkákat.

 

 

Orosz Eszter: A festészet allegóriája

A rajzomon egy festményt ábrázoltam, amit egy fakéz fest meg. Egy kis érzelmet is akartam beletenni azzal, hogy az ecset csak a hegyén színes, és az rajz is csak ott színes, ahol az ecset festett.

A munkámat a mesebeli múzeumban állították ki. Sajnos még befejezetlen, mert a múzeum kertésze még nem jutott az alkotás végére. Egyébként az árnyék ő maga.

 

 

Varjas Bettina: A zeneművészet

Én egy zenetermet jelenítettem meg. Elég egyedi lett, mert minden a zenére emlékeztet. Szeretem a zenét, és ha ilyen zenetermek lennének, nagyon örülnék!

 

 

Kovács Tímea: A zeneművészet

A zene ilyen sokszínű lehet! Azért választottam ezt a témát, mert én is a rajongója vagyok. A zene mindig magával ragad!

 

 

Füssy Péter: Elképzelt mitológiai állatom

Az állat egy tigris. A csőrét az egyiptomi bölcsességistenről mintáztam. A kerék, a mérleg és a szárny az igazság istennőjének, Nemezisnek a szimbóluma. Ezt azért tettem bele, mert szeretem a krimiket. A mitológiai lény egy vonat tetején ül, a szép tájat kémleli. Szeretem az erdőt, a hegyi vasutakat, amik a völgyekben kanyarognak.

 

 

Ritoók Eszter: Elképzelt mitológiai állatom bőrébe bújva

A kép leginkább azt jelképezi, hogy milyen fontos nekem a természet. A lény mégis a szfinx alakját idézi, mert nagyon szeretek a gondolataimba mélyedni, saját kérdéseimre válaszokat keresni.

 

 

A másik képemmel a filmművészet színességét szerettem volna érzékeltetni. Azt, hogy mennyi film létezik, és azt, hogy a film világa körülvesz minket.

 

 

Nagy Alkioné: Zeneművészet

A szimbolikus alak ábrázolja a zenét. Ahova a zene elér, ott minden színes, ahova nem, ott szürke.  A falon lévő, hangszereket ábrázoló képek is színesek, a sarokban lévő arc meg szürke.

 

 

Surnovszky Panna: A kertművészet

Én egy apró tündért jelenítettem meg, aki a társaival egy rét fölött repked. Azért választottam ezt, mert nekem tetszik ez a világ!

 

 

Pataky Bea: A színházművészet

A két álarc a színház jellegzetes szimbóluma. Azért választottam ezt, mert itt minden valósággá válik. Nagyon élvezem az előadásokat, ahogyan a színészek átváltoznak egy másik emberré. Így a papíron a maszkok váltogatják az érzelmeket.

 

Kristály Boglárka

 

Képgaléria