Hunyadi Mátyás Általános Iskola
2024. Július
HKSzeCsPSzoV
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31

Keresés

Bemutatkozás - leendő elsősöknek

Budapest XIII. kerületi Hunyadi Mátyás Általános Iskola

 

 

https://youtu.be/LOVcZP7Km34

 

Iskolánk a XIII. kerületben, a Váci út mellett, lakótelepi belső parkok között helyezkedik el. Közel vagyunk a metró Árpád hídi, valamint villamos, autóbuszok és távolsági autóbuszok megállóihoz. Négyszintes, alagsorral rendelkező főépületünkben nagyobb részt felsőseink (5.-8. évfolyam) a B épületben alsósaink tanulnak. Az attraktív megjelenésű épületrészben működik iskolagalériánk, fővárosi szinten is elismert AULART-Galéria. Itt neves képzőművészek és tanulóink részére rendezünk 3 hetente kiállításokat. Örökös ÖKO iskolánkban megtalálható a Menta-kert, a mezítlábas ösvény,az iskolaépületen belül találhatóak a nagy madárkalitkában a pintyek, és egy terráriumban Marcipán, a teknős, őket a hunyadis diákok gondoznak. A sportos élet/egészséges életmód is jelen van a hétköznapjainkban, sikeresen veszünk részt országos szervezésű futóversenyeken, különböző kerületi sportrendezvényeken. A tanév során több projektnapot szervezünk, melyen meghívott külső előadók tartják a rendhagyó tanórákat. Hagyományos iskolai programjaink nagy közkedveltségnek örvendenek: a Hunyadi Mozaik nap, a Hunyadi gála, a  Denevér derby.

A minőségi oktatás érdekében több szaktanteremben folyik az oktatás: rajzstúdió, balett terem, tornaterem, számítástechnika terem, biológia és kémia terem, fejlesztő szoba, könyvtár. Rendelkezünk 10 interaktív táblás tanteremmel, mely a digitális kompetencia fejlesztését szolgálja. A kerületi Fischer Annie Zeneiskola kihelyezett tagozata működik iskolánkban: szolfézs, fuvola, zongora, gitár, klarinét szakon.

Az országos kompetencia-mérési eredmények a fővárosi és az országos átlagot jelentősen meghaladják. Tanítványaink évről évre a kerületi, fővárosi és országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményeket érnek el. Végzős diákjaink továbbtanulási mutatói is elismerésre méltóak.

Iskolánk szellemiségének köszönhetően diákjaink tisztelettudóak, elfogadják az idegen anyanyelvű társaikat, társaiknak segítenek, fogékonyak a művészetek iránt. A tehetséggondozásban hunyadis pedagógusok, a felzárkóztatásban pedagógusaink mellett az utazó gyógypedagógusok is segítenek. Tanulmányaik befejezése után több volt hunyadis diák, mint szülő, gyermekét a mi iskolánkba hozza beíratni.

Osztályaink azonos tanterv alapján haladnak Az angol, mint idegen nyelv az új NAT szerint a 3. osztálytól kerül bevezetésre. Az angolos osztályban már elsőtől tartunk nyelvi órát.

 

 

Fájlok

Közép-Pesti Tájoló 2022-2023.pdf (4406 KB)
LetöltésMegnyitás